Články

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 1 až 10 z celkem 40 článků.
50_20240508_183831.jpg

Kam za fotbalem? Žáci míří do Říčan, dorostence čeká bitva ve městě hermelínů

Je před námi další víkend, což znamená jediné: další pořádnou porci fotbalové zábavy. Drtivá většina kategorií Rapidu Psáry cestuje ke svým zápasům ven, výjimkou je pouze starší přípravka, která v sobotu změří síly se Zvolí. A pozor: už ve čtvrtek jde do akce starší žákovské béčko, které čeká konfrontace na hřišti Kazína.

51_20240509_075336.jpg

Rapid čepoval v Miřeticích desítku a slaví postup do finále krajského poháru

Panečku, to byla jízda. Fotbalisté Rapidu Psáry deklasovali ve středečním semifinálovém utkání DEMI SPORT - Poháru Středočeského fotbalového svazu domácí Miřetice vysoko 10:2 a slaví kýžený postup do finále. V něm vyzvou Poříčany (aktuálně druhý tým krajského přeboru), které před svými fanoušky porazily Říčany 2:0.

49_20240508_181902.jpg

Mladší přípravka v Jesenici ani jednou neprohrála, ve třech zápasech navíc nasázela 25 gólů

Čtvrté jarní kolo okresního přeboru mladších přípravek zastihlo naděje fotbalového Rapidu Psáry, které v letošní sezoně nastupují v družbě s Kamenicí, v dobrém rozmaru. Tým nadšených fotbalistů totiž pod vedením mladého kouče Michala Mikysky urval na hřišti v nedaleké Jesenici dvě výhry a jednu remízu. Ve třech zápasech přitom nastřílel úctyhodných pětadvacet gólů.

48_20240508_160819.jpg

Jsem rád, jak kluci k zápasu přistoupili, těšilo Půlpána po výhře béčka nad Vraným

Špatně začali? Slabé slovní spojení. Protože domácí víkendové utkání 23. kola áčkové skupiny okresní trojky proti Vranému nad Vltavou odstartovali přímo hrůzostrašně. Neuběhlo ani deset minut a už na soupeře ztráceli dvě branky. Ale béčko fotbalového Rapidu se pak zvedlo, snížilo, srovnalo a ve druhém dějství otočilo výsledek utkání ve svůj prospěch. A nakonec tým vedený trenérem Luďkem Horkým slavil tři body za vítězství 4:3.

47_20240507_095318.jpg

FOTO: Luštěnice? Nepříjemný zápas, řekl Debnár. Teď už vyhlíží semifinále poháru

Další víkend, další zápas, další vítězství. Zdá se, že tuhle rozjetou lokomotivu zastaví až otevírací ceremoniál při vítání občánků krajského přeboru pro sezonu 2024/2025. Fotbalisté SK Rapid Psáry totiž ve víkendovém utkání 25. kola letošního ročníku krajské I. A třídy přehráli na domácím hřišti houževnaté Luštěnice 4:0 a upevnili si první místo v tabulce, i když druhý a dotírající Hlízov ztrácí na aktuálního lídra pouze dva body.

46_20240507_080447.jpg

FOTO, VÝSLEDKY: Benfika přehrála Vrané, mladší přípravce se v Jesenici dařilo

Nejen áčko a béčko, ale i všechna mladežnická družstva Rapidu Psáry měla o víkendu napilno. Některým se dařilo více, jiným méně. Všichni fotbalisté ale hrdě reprezentovali klub a na zelených trávnících se rvali o co nejlepší výsledek. Kromě áčka, rezervy i dorostu se dařilo mladší přípravce, která na turnaji v Jesenici dvakrát vyhrála a jednou remizovala. Podívejte se na výsledkový servis, ale také na fotky ze zápasu prvního týmu s Luštěnicemi (4:0) a neuvěřitelného souboje starších žáků proti Jesenici (5:6).

45_20240503_072738.jpg

Atraktivní víkend! Áčko čeká další domácí zápas, dorostenci i žáci přivítají v derby Jesenici

První květnový víkend ve znamení fotbalu. A pro fanoušky agilně působící klubu SK Rapid Psáry to platí dvojnásob. V akci bude hned několik kategorií, mnoho z nich doma. Áčko v sobotu přivítá Luštěnice, béčko o den později Vrané nad Vltavou. Dorostenci i oba elitní žákovské výběry pak vyzvou Slavii Jesenice. Bojovat na zelených trávnících budou ale i ti nejmenší z řad mladší i starší přípravky. Vyrazíte někam fandit?

44_20240425_172410.jpg

Starší žáci bodovali počtvrté za sebou, třináctka si proti Olympii zastřílela

Starší žáci Psár pokračují v solidní jarní formě. Parta mladíků vedená trenérem Michalem Suchým tentokrát v domácím zápase 21. kola skupiny C krajské I. A třídy remizovala s Olympií Dolní Břežany 1:1 a bodovala už počtvrté za sebou. Skóre utkání otevřel téměř po hodině hry vyhlášený střelec Filip Pastierik, ale za hosty srovnal pouhé dvě minuty před koncem Michael Alex Žižka. Body se tak na hřišti Rapidu dělily.

43_20240423_072957.jpg

FOTO: Tahle lokomotiva nezastavuje! Béčko Čáslavi nemělo na hřišti Rapidu šanci

Áčko fotbalového Rapidu Psáry pokračuje v krasojízdě. Svěřenci trenéra Danilo Antiče tentokrát v rámci 23. kola béčkové skupiny krajské I. A třídy rozstříleli na domácím hřišti rezervní tým Čáslavi vysoko 7:1 a díky bodové ztrátě Hlízova na horké půdě Dolnobousovského SK (1:1) se osamostatnili v čele průběžné tabulky.

42_20240417_065600.jpg

Mladší přípravka odšpuntovala jaro. Mikyska: Kluky musím pochválit za pokrok i týmovost

Mladší přípravce společného týmu SK Rapid Psáry a SK Kamenice začala jarní část sezony. Nadějní fotbalisté pod vedením trenéra Michala Mikysky se vydali k okresnímu přeboru do Průhonic, kde absolvovali tři zápasy. Jak si vedli? Výborně. Na silnou Jesenice sice nestačili, ale další dva zápasy vyhráli a dílčí turnaj zakončili jako druhý nejlepší tým. Naprosto skvělá práce mladých talentů, kterou ocenil i jejich fotbalový učitel.